Dolomity 2023

Dolomity 2023

Farnost Zlín pořádá zájezd do italských Dolomit

dolomity

Kdy?

Odjezd v ranních hodinách v sobotu 1. července, návrat ve večerních hodinách v sobotu 8. července 2023.

Kam?

Pastorační dům Velehrad v krásném horském údolí v obci St. Martin/Gsies v severní Itálii, více viz https://pdvelehrad.cz/. Ubytování je situováno do pěti a šestilůžkových pokojů, k dispozici je velká jídelna/společenská místnost apod. Z organizačních důvodů umístění na stejný pokoj můžeme zajistit pouze manželům/partnerům, ostatní musí počítat s umístěním dle kapacit a rozhodnutí organizátorů, platí ale, že ubytování v pokojích (a stejně tak i sociální zařízení) bývá pro muže a ženy zvlášť.

Jak?

Společně autobusem, který organizuje farnost. Pojede se přes den se zastávkami cca 10 hodin.

Kdo?

Zájezd je určen pro všechny duchovně založené turisty, kteří se nebojí vyšlápnout si za krásnými výhledy hor. Je ale potřeba počítat alespoň se základními turistickými ambicemi na každý den.

Proč?

Protože jak mladí, tak starší najdou vyžití při výšlapech v nádherně stvořené krajině a duchovní zázemí pastoračního domu. Každý den se jezdí na výlety, které jsou koncipovány s ohledem na fyzické možnosti účastníků. Nabízí se tedy jak náročnější vysokohorská turistika, tak vždy také mírnější varianta. Typickým programem jsou celodenní túry po horské krajině, kam se autobusem vyráží po snídani a odkud se vracíme před večeří (ta bývá teplá a tak jako snídaně připravená naší kuchařkou).

Duchovní program bývá zajištěn především ranními bohoslužbami před snídaní, popř. přímo na výletě v přírodě. Záruku duchovního rozměru zajišťuje už samotná přítomnost otce Kamila ;-)

Kde?

Přihlásit se můžete vyplněním dotazníku na adrese https://forms.gle/3wAY72rWZ5W3SVYr7. Z organizačních důvodů bude bráno za závazné, na základě toho vám později pošleme platební údaje k zaplacení 50% zálohy.

Za kolik?

Celková cena byla stanovena na 11 tisíc Kč za dopravu autobusem, stravu a ubytování. Kuchyně bude zabezpečena službou české kuchařky a každodenní vyjížďky autobusem s českým řidičem.

Pro kontaktování organizátorů můžete využít e-mail: [email protected]